Bekijk de webversie
Header banner
In deze nieuwsbrief
- Collegebeurs

- Nieuw!! De werelden van techniek
Voorlichting en doedag

  
- Project ‘Instroom PABO'

- Kappersopleiding niveau 3 
  
- Open avond 8 januari

- Starten in januari met een opleiding

- Succesvolle relatiemiddag vo regio Utrecht
 
- Jessica ten Voorde Finalist Skills Heroes 2014!

- Regionale samenwerking entreeopleidingen
Impressie Business & Administration College
Bekijk het fimpje van het Business & Administration College.
Agenda
Collegebeurs:
Amersfoort
9 december
18.00 – 21.00 uur
Utrecht 
11 december
18.00 – 21.00 uur

Open avond:
Donderdag 8 januari open avond 18.00 - 21.00 uur

Techniekmarkt:
22 januari.
14.00-16.00 uur, locatie Harmonielaan 2, te Nieuwegein
 
Open dag:
Zaterdag 7 maart open dag 10.00 – 13.00 uur
 
Open avond:
dinsdag 21 april open avond 18.00 - 21.00 uur

Open avond:
Woensdag 17 juni open avond 18.00 – 21.00 uur

Editie december 2014
COLLEGEBEURS
Op dinsdag 9 december op de Disketteweg 10 in Amersfoort en donderdag 11 december op de Vondellaan 174 in Utrecht vindt de collegebeurs weer plaats.

De collegebeurs is net even anders dan een open dag. Tijdens deze beurs krijgt uw leerling de kans om op één locatie met al onze 12 mbo-colleges kennis te maken. 
Erg nuttig voor leerlingen die nog niet goed weten welke mbo-opleiding ze willen gaan doen.
   
Onze deuren staan open van 18.00 – 21.00 uur.
 Aanmelden voor de collegebeurs
De werelden van techniek
- voorlichting -
Welke opleidingen gaan uw leerlingen straks kiezen? Het maken van een studiekeuze is een belangrijke stap waar u ze bij ondersteunt. Vaak weet een leerling wel wat hij niet wil. Dat helpt in de oriëntatie, maar is natuurlijk nog niet voldoende. Misschien denkt uw leerling wel aan techniek, dan zijn er nog vele mogelijkheden. We vinden techniek tenslotte in alles om ons heen; smartphones, kleding, muziek, gebouwen of eten. Het wordt allemaal bedacht en gemaakt met behulp van techniek. Overal zien we techniek terug. In alle ‘werelden’. Maar hebben de leerlingen wel een goed beeld bij de toekomstmogelijkheden in de techniek?

Wij merken vaak van niet. ROC Midden Nederland heeft daarom die verschillende werelden van techniek gebundeld in een mooie voorlichtingspresentatie. We bespreken in de voorlichting de uitdagende en kansrijke mogelijkheden die wij met de techniekrichtingen bieden in het Bouw & Interieur College, Tech College, Automotive College, ICT College, Creative College Veiligheid & Defensie College en Gezondheidszorg College (Laboratoriumtechniek).
De techniekbrede voorlichting kunt u aanvragen bij Sehriban Aydin, s.aydin@rocmn.nl
Lees het volledige artikel
De werelden van techniek
- Doedag -
Naast de techniekbrede voorlichting organiseren we op woensdag 21 januari een techniekbrede doedag in Nieuwegein (Harmonielaan) en Amersfoort (Disketteweg). Tijdens deze middag nemen we de leerlingen mee langs de verschillende werelden van techniek.
We organiseren die middag veel techniekactiviteiten zodat leerlingen vooral veel kunnen doen en ervaren in de verschillende richtingen van techniek. Dit doen we samen met OTIB. Deze organisatie zorgt voor een geweldige trailer met interactieve opdrachten. Studenten en docenten staan klaar en helpen waar nodig, leerlingen kunnen hen natuurlijk ook van alles vragen en de technieksfeer proeven.
Een opleiding in de techniek is een slimme keuze! Afgestudeerden maken een grote kans op een goede baan. Bedrijven staan te trappelen om goed geschoolde technici. Op niveau 2, 3 of 4 zijn mogelijkheden zat in de techniek.

Leerlingen kunnen zich voor deze doedag aanmelden via de bekende route (www.zoekjouwmbo.nl). De middag duurt van 13.30 -16.00 uur.
Project ‘Instroom PABO'
Vanaf 1 augustus 2015 gelden nieuwe toelatingseisen voor de pabo’s: Iedereen die geen vwo- of hbo-diploma heeft, moet aantonen over voldoende kennis te beschikken van de vakgebieden aardrijkskunde, geschiedenis en natuur en techniek. Dit moeten zij doen door toelatingstoetsen voor die vakgebieden te maken.
 
Om onze derdejaars studenten Onderwijsassistent zo goed mogelijk voor te bereiden op die toets is er het project ‘Instroom pabo’. Dit project vindt van september tot en met maart plaats op woensdag bij ROC Midden Nederland op de Vondellaan. Kijk voor meer informatie op: www.goedvoorbereidnaardepabo.nl.
Kappersopleiding niveau 3
Het Beauty College wil studenten zo hoog mogelijk laten uitstromen. Leerlingen met het diploma vmbo basisberoepsgerichte leerweg kunnen daarom in studiejaar 2015-2016 starten met de Kappersopleiding op niveau 3 (in plaats van niveau 2). Door het behalen van niveau 3 kunnen deze studenten straks beter een baan vinden. Wij verwachten dat de meeste studenten niveau 3 kunnen halen, mocht het niveau toch te hoog zijn, dan is er een uitstroommogelijkheid op niveau 2.
 
Nieuw in deze opleiding is dat de studenten alle praktische vaardigheden leren zodat zij na de opleiding breed inzetbaar zijn.
Zowel voor niveau 2 als niveau 3 geldt voor Nederlands en rekenen het referentieniveau 2f. Een student die niet zo goed is in Nederlands of rekenen adviseren wij om de bol-opleiding te volgen. Voor een bbl-opleiding is enige zelfstandigheid verreist. 
  
Verder staat voor het studiejaar 2015-2016 de opleiding Salon manager niveau 4 gepland. Informatie over deze nieuwe opleiding, leest u spoedig in een van onze nieuwsbrieven. 
Lees meer op de site van het Beauty College
Open avond 8 januari
Na de onderwijsbeurs en de Collegebeurs waar leerlingen zich breed kunnen orienteren, volgt in januari onze eerste open avond. Tijdens de open avond kunnen leerlingen op bezoek bij een van onze 12 mbo-colleges.

Alle mbo-locaties zijn deze avond geopend. Geïnteresseerden zijn van harte welkom van 18.00 – 21.00 uur. 
Bekijk meer info over deze open avond en een overzicht van alle open dagen
Starten in januari met een opleiding
ROC Midden Nederland biedt bbl- en bol-opleidingen aan die in januari (soms februari) starten. De opleidingen in januari gaan door als er voldoende aanmeldingen zijn.
Bekijk het overzicht met alle januari-opleidingen
Succesvolle relatiemiddag vo regio Utrecht
Op donderdag 27 november heeft onze relatiemiddag gevonden bij Veiligheid & Defensie College in Nieuwegein.Deze drukbezochte middag stond in het teken van Loopbaanoriëntatie en -begeleiding.Er zijn workshops verzorgd door interne collega's over intake en toelating en het  Studie Loopbaancentrum. Ook heeft er een uitwisseling plaatsgevonden over LOB tussen mentoren uit het VO met loopbaanbegeleiders van de verschillende colleges van ROC Midden Nederland. Daarnaast heeft er een co-creatieworkshop plaatsgevonden over de vmbo vernieuwing.

  Lees het volledige artikel
Jessica ten Voorde Finalist Skills Heroes 2014!
Op woensdag 12 november vertegenwoordigden Max Versteeg en Jessica ten Voorde, studenten van het Gezondheidszorg College, ROC Midden Nederland op Skills Heroes 2014. Skills Heroes zijn dé nationale vakwedstrijden voor mbo'ers. ​Jessica won met vlag en wimpel de voorronde en gaat daarmee door naar de finale van Skills Heroes op 10 & 11 december op het Deltion College te Zwolle. Jessica was aangenaam verrast: "Supermegafantastisch! Ik kan het echt niet geloven, ik vind het geweldig en erg spannend! Ik kijk uit naar de finale."
Lees het volledige artikel
Regionale samenwerking entreeopleidingen
Op donderdag 20 november heeft Paul van Maanen, voorzitter van het College van Bestuur van ROC Midden Nederland, de samenwerkingsovereenkomst “Entreeopleidingen regio Utrecht” ondertekend. Ook bestuurders van diverse andere onderwijsinstellingen en wethouders van diverse gemeentes uit de RMC regio Utrecht zetten hun handtekening onder dit belangrijke convenant.
Het doel van deze samenwerkingsovereenkomst is om een passend regionaal opleidingsaanbod te realiseren voor de doelgroep kwetsbare jongeren uit het Praktijkonderwijs, VSO en het vmbo zonder diploma.
Lees het volledige artikel
Vragen?
Heeft u vragen naar aanleiding van deze nieuwsbrief, over een opleiding of zoekt u een contactpersoon? U kunt terecht bij Wendy van den Berg, w.vdberg@rocmn.nl
Aan- en afmelden
Kent u iemand die deze nieuwsbrief ook wil ontvangen? Aanmelden kan via decanen@rocmn.nl. Klik hier als u deze nieuwsbrief niet meer wilt ontvangen.
Adreswijzigingen
Adreswijzigingen graag doorgeven via decanen@rocmn.nl
ROCMN